Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 са вече жертвите на свлачищата в Южна Калифорния

Автор:
Снимка: БГНЕС
Броят на загиналите при опустошителните наводнения и свлачища в Южна Калифорния достигна 17 души. Десетки бяха ранени при бедствието, а стотици спасители продължават да търсят изчезнали. Повече от 100 домове бяха унищожени, а на още 300 са нанесени материални щети. Реки от кал и отломки заляха хълмовете на Монтесито и други градове в района на Санта Барбара след обилните валежи, които започнаха във вторник.

Вчера жители на Монтесито се върнаха в домовете си, за да видят какво е останало от тях и да се опитат да спасят част от покъщнината си. Един от тях - Беркели Джонсън, разказа какво си спомня за бедствието:

Това беше просто много неочаквана експлозия от вода, скали, коли, дървета, която дойде без никакво предупреждение. Имаше може би 20 секунди, в които можеше да се чуе нещо, което звучеше като бавен, товарен влак, който идваше, а след това унищожи всичко, което му беше на пътя. Беше толкова голям, толкова силен.

Миналият месец гористите хълмове в Южна Калифорния бяха оголени от опустошителните пожари. Според експерти именно липсата на растителност е причината за образуването на масивните кални свлачища.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44