Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Охранители на язовир Йовковци бяха уволнени, след като бяха хванати да бракониерстват

Снимка: БГНЕС

Двама охранители на язовир Йовковци бяха уволнени, след като бяха хванати да бракониерстват заедно с още двама мъже. Четиримата нарушители не признават вината си.

По сигнал са направени проверки в два последователни дни на язовир „Йовковци“ в ръкава при село Писарци. Представители на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, полицейско управление Елена и Централна рибно опазваща организация  „Йовковци“ са намерили около 2300 метра бракониерски мрежи, в които са били хванати 200 килограма риба. Незаконният улов е върнат в язовира, а мрежите са изгорени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44