Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха доктор Иван Вуцов на две години условно с четиригодишен изпитателен срок

Присъда от две години условно с четиригодишен изпитателен срок постанови Районният съд в Стара Загора на доктор Иван Вуцов за използване в кардиологичната му практика на фалшива диплома. Защитата пледира „невинен“ за лекаря и обяви, че ще обжалва присъдата пред Окръжния съд в Стара Загора. 

Присъдата днес беше обявена без мотиви, затова прокурорът Надежда Белчева ще реши дали да я протестира след като се запознае с тях. 

СГС изпрати на районния съд в Стара Загора копие на фалшивата диплома, която изчезна от папката по делото в Софийския районен съд, и двата протокола от изпитите в Медицинският университет за придобиване на специалността "Кардиология", които доктор Вуцов не е издържал. 

Същата присъда със същото обвинение лекарят получи и от районния съд в София, но СГС я върна на първа инстанция.

Пред "Хоризонт" прокурор Белчева заяви, че по този състав на Наказателния кодекс, съдът не може да  отнеме лекарските права на Вуцов. В същото време две години БЛС и НЗОК бездействат по случая.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44