Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Добрич е без водоподаване заради авария

Многопрофилната болница в Добрич е със спряно водоподаване заради авария. Здравното заведение в момента захранва спешните си звена от собствен водоизточник, но капацитетът му е на изчерпване. 

Въпреки че преди месец болницата в Добрич беше свързана към втори водопровод, от тази сутрин здравното заведение отново е без вода. Собственият водоизточник е с капацитет за около 5 часа, информира директорът на лечебното заведение д-р Трифон Йорданов
Предполагам, че още около час-два и ще можем да водоподаваме. Ще има сигурно сега и жалби от граждани, че няма вода в болницата.

Авариите, оставили голяма част от Добрич и региона без вода втори ден, са на помпените станции в Оброчище и Минково, заяви главният инженер на ВиК-Добрич Павел Павлов. Освен това са били прекъснати два водопровода в града по време на ремонтните дейности, свързани с водния цикъл. 

Както вчера, така и днес от ВиК увериха, че до края на деня се очаква авариите да бъдат отстранени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44