Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Елена разширява услугите в подкрепа на деца с увреждания

Снимка: БГНЕС

Община Елена разширява услугите в подкрепа на деца с увреждания. С проект за близо 100 хиляди лева във възрожденския град ще бъде преустроена част от общежитието на училище „Иван Момчилов“.

Помещения на първия етаж в общежитието ще бъдат преустроени, за да се направи и оборудва психосензорна стая за деца с увреждания. Ще има зона за почивка и територия за трудотерапия в Дневния център за деца с увреждания в Елена.

По проекта, финансиран от оперативната програма "Региони в растеж", са предвидени дейности и по облагородяване на дворното пространство, което да бъде пригодено за игра и занимания с децата със специфични нужди. Тази година възрожденската община изпълнява пет социални проекта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44