Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Добрич срещу очакваното увеличение на водата

| обновено на 14.01.18 в 13:21
Снимка: Мая Щърбанова

Около двеста души протестираха срещу планираното увеличение на цената на водата в Добрич. В понеделник на обществено обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране в София ще се обсъди цената за кубик вода в област Добрич да бъде 3 лева и 28 стотинки, което е с 32 стотинки повече от сегашната. Протестиращите настояват цената да остане непроменена, както и за оставката на ръководството на ВиК дружеството в Добрич.

Четири месеца след назначаването на инж. Тодор Гигински за управител на ВиК дружеството в Добрич, гражданската търпимост е на изчерпване, категорични са протестиращите:

Централната градска част почти през деня е без вода и без необходимото налягане.

Водата в този град - това винаги е под въпрос. Да не говорим за този директор, който ни го спуснаха отнякъде, някакъв си некадърник - заявиха някои от протестиращите.

Кметът на община Добрич Йордан Йорданов, който подкрепи протестиращите заяви, че вече два пъти е разговарял с Министерството на регионалното развитие и благоустройството по проблемите на ВиК дружеството:

Не е имало резултат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44