Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци към БЧК в Кюстендил организират благотворителна кампания за изработване на мартеници

Снимка: БГНЕС

Възрастни дами, доброволки към Българския червен кръст (БЧК) в Кюстендил, за четвърта поредна година организират благотворителна кампания за изработване на мартеници. От началото на февруари те ще продават произведенията си в местните държавни и общински институции, а събраните средства ще се използват за финансиране на програма "Топъл обяд за деца в нужда".

Миналата година в акцията с мартениците жените доброволки събрали около три хиляди лева и с тях хранели за определен период 60 деца. Материалите за мартениците са предоставени от БЧК или жените си ги купуват със собствени средства, поясни председателят на организацията в Кюстендил доктор Емилия Кацарска:

Нямаме спонсорство относно материалите. За нас е важно след това, когато направим тези мартеници да можем да ги реализираме. Измисляме заедно моделите. Първо ги изработваме индивидуално и след това вече като ни хареса един модел, започваме да го правим.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44