Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на виното се проведе в Бобошево

Снимка: БГНЕС

За 35-и път в малкото градче Бобошево организираха празник на виното. Участваха над 130 местни производители на домашно вино от района, както и от страната.

Петчленно жури определи победителите. При белите сортове първо място печели Любен Миладинов, а при червените Никола Шелянов. И двамата са от Бобошево. Класираните до трето място получиха като награда сервиз за домашно хранене.

По неофициална статистика в Бобошевско се отглеждат над 50 сорта червено и около 30 сорта бяло грозде. Идеята за винения фест е да стимулира домашните производители на вино. Сред тях е и бившият кмет на общината Асен Волев. Фестивалът продължи почти през цялата нощ с интересна програма, в която неизменно участва певицата Йорданка Варджийска, бобошевска снаха.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44