Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Престижни награди за децата от плевенската арт школа по рисуване "Колорит"

Снимка: БГНЕС

С престижни награди започна годината за децата от плевенската арт школа по рисуване „Колорит“. Рисунките на малките художници донесоха златен медал от Индия и заслужено признание от Полша.

В арт школа "Колорит" пристигна златен медал за шестгодишната Александра Георгиева от деветия международен конкурс "Ароматът на изкуството в Индия". Живописните творби "Цветен слон" и "Риба в червено" са избрани от журито сред хиляди рисунки на участници от 18 страни от всички континенти. В Полша рисунката "Птици" на друго плевенско дете Лора Чолакова спечели специална награда от 15-ия международен конкурс "Четирите сезона". Творбата ще украси специален полски календар, издаден от организаторите на конкурса в град Тичи. В школата подготвят и мултимедийно представяне на "Колорит", тъй като децата участват активно в конкурси по целия свят, допълва артпедагогът Мая Ананиева.

Предстоят ни изложби в чужбина през 2018 година и на мен ми се иска достойно да представим нашите изложби с една прекрасна мултимедия, която да разказва и за школата, и за града, и за България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44