Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

83 държави са засегнати от санитарния скандал със салмонела в произведени във Франция детски адаптирани млека

12 милиона кутии от продукцията на компанията "Лакталис" са изтеглени от пазарите; френската прокуратура продължава разследването по случая

БНР Новини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията за бебешки храни "Лакталис" е реагирала с голямо безпокойство на санитарната криза, заради заразените със салмонела детски млека. В това увери пред вестник "Журнал дьо диманш" главният директор на компанията Емануел Бение, който се явява за първи път пред медиите от началото на скандала. Той увери, че фирмата съдейства на разследването и ще обезщети засегнатите семейства.

35 бебета под шест месеца във Франция бяха заразени от бебешки млека на "Лакталис", произведени в завода в западнофренския град Краон. През декември компанията изтегли от пазара значителни партиди детски храни. Въпреки това някои стоки се продаваха и по-нататък в магазини на веригата "Люклер".

В петък, след среща с министъра на икономиката Бруно Льомер, "Лакталис" изтегли цялата си продукция бебешки млека. Пред радио "Франс анфо" служител в завода свидетелства за драстични нарушения в хигиената, но според генералния директор заразата може да се дължи на ремонт в инсталациите.

Още през декември, когато избухна скандалът, от Агенцията по храните увериха, че няма информация в България да са доставени от опасните партиди бебешки храни на френската компания „Лакталис".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44