Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глутница бездомни кучета унищожи стадо овце в село Масларево

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Глутница бездомни кучета унищожи стадо с овце в село Масларево, община Полски Тръмбеш. Глутницата създава проблеми в селището повече от една година, никой не взема мерки, оплакаха се пред „Хоризонт“ местните хора.

Унищоженото стадо овце от бездомните кучета е на Николай Николов. Инцидент със стадото в Масларево е имало и през пролетта на миналата година. Собственикът на овцете твърди, че глутницата днес му е нанесла щета за близо 3000 лева. Петър Пенев също е пострадал от бездомните кучета, които разкъсали кучето, което пази неговото стадо, на друг съсед било нападнато магарето.

Те са към 15-20. Като станат на глутница, вече правят беля.

Кметът на Масларево Петранка Маринова заяви:

Никой не ме е информирал за инцидента за днес. Ще се обадя до Общината, до полиция, щом трябва и до прокуратура.

От полицията в Полски Тръмбеш разпитаха потърпевшите и започнаха проверка. От Общината заявиха, че ще организират група, която да залови глутницата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44