Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слаб сняг превалява в почти цялата страна

Снимка: БГНЕС

В почти цялата страна превалява слаб сняг. Пътищата са мокри, на много места има хлъзгави и заледени участъци. Над 700 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа в районите със снеговалеж, информират от АПИ.

Все още няма сериозна снежна покривка в страната, но на много места пътищата са заледени и опасни. Възстановено е движението на автомобили над 12 тона по пътя Видин-Монтана, където снощи имаше навявания. ТИР е аварирал по пътя Бяла-Полски Тръмбеш. Движението в участъка се извършва в едната лента. Друг камион е закъсал по пътя от Бяла за Плевен в района на село Масларево. От пътната полиция призовават шофьорите да се движат с повишено внимание. В част от Плевенска област видимостта е намалена до 100 метра. В област Видин пътищата са почистени и опесъчени, но на много места има заледени участъци. Главният път Е-79 е очистен до асфалт. Трафикът в посока от и за "Дунав мост 2" е засилен. Движат се предимно тежкотоварни камиони. Най-натоварено е движението в участъка Видин-Дунавци. Обстановката във Варненска област е нормална. Пътищата в района са заледени и на места опасни. Слаб сняг вали в област Ямбол. 11 машини опесъчават републиканските пътища във вътрешността на областта. Снежната покривка е около 4 см. Ямболският участък от автомагистрала "Тракия" е почистен и обработен срещу заледяване. Около 5 см е снежната покривка в област Търговище. Пътищата се почистват и опесъчават. Има слаб снеговалеж, който не създава проблеми за пътния трафик. Властите предупреждават за опасност от падащи камъни в местността Боаза край града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44