Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Дупница започна кампанията за събиране на местните данъци и такси

Снимка: архив

От 15 януари стартира тазгодишната данъчна кампания в община Дупница, обявиха от администрацията. Очаквано пред касите на отдел "Местни приходи" се образуваха и опашки.

Данъчните постъпления в хазната се увеличават - за миналата година от местни налози и такси са събрани 300 000 лева повече от планираното, обявиха от администрацията. Дупница е известна и с това, че в града има действащи над 70 автокъщи за коли втора употреба с ежедневни сделки и продажби с автомобили. Чакащите пред гишетата още в първия ден плащат и данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци, такса МПС.

На предплатилите размера на задълженията в пълен размер до 30 юни се прави 5-процентна отстъпка, уточниха от администрацията.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44