Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възрастна жена е блъсната на пешеходна пътека в "Изгрев"

Снимка: БГНЕС

71 – годишна жена е блъсната снощи на пешеходна пътека на  кръстовището между бл. 86 в к-с „Изгрев“ и общежитието на Химическия техникум, съобщиха от полицията. Тя е пресичала по несигнализирана пешеходна пътека, когато е ударена от 19 –годишен шофьор от село Листец. Той се е движел с превишена скорост в участъка. Жената е без опасност за живота, с контузия на главата и комоцио, настанена е за лечение в УМБАЛ – Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Дете на една година почина в УМБАЛ - Бургас

Дете на една година е починало днес около 17.50 ч. в Първо детско отделение на УМБАЛ - Бургас, съобщават от полицията. Момиченцето от село Габерово, община Поморие, е прието за лечение около 11.00 ч.  По-късно през деня пред лечебното заведение са се събрали около 20 близки на починалото дете, които по според сигнала на охраната на болницата са се..

публикувано на 29.08.24 в 21:45

Обсъдиха предпроектното проучване за новата пожарна в Сливен

Направено е предпроектно проучване за новата пожарна в Сливен. То беше обсъдено на среща при кмета Стефан Радев днес. На нея присъстваха комисар Денчо Чомаков -  директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и негови колеги, главният архитект Виктор Дойчинов и експерти в Общината, както и представители на проектантската..

публикувано на 29.08.24 в 16:17

Кой трови ловните кучета в село Зидарово

Ловджии от село Зидарово излизат на протест в събота, заради поредния случай от миналата седмица на отровени ловни кучета. Това каза за БНР Бургас кметът на созополското село Христо Бардуков. Ловци са споделили, че разхвърлянето на отрова в покрайнините на населеното място продължава.  „Доколкото разбрах през годините има такава практика. Хора..

публикувано на 29.08.24 в 14:24

Задържаха украинец с пико в Бургас

27-годишен украинец, пребиваващ в Бургас е задържан за притежание на около 1 грам пико, съобщават от полицията. Той е спрян за проверка в района на бургаската улица "Митрополит Симеон".  При претърсване на жилището му в ж.к. "Славейков" са намерени и иззети 20 грама марихуана.  Украинецът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. 

публикувано на 29.08.24 в 08:54

Иззеха автомобилите на 9 водачи, карали на наркотици или алкохол

За едно денонощие в Бургаска област са задържани 9 водачи, иззети са и автомобилите им, след като пробите им за употреба на наркотици и алкохол са положителни. Проверките са извършени в Бургас, Поморие, Несебър, Свети Влас, Ахелой и селата Житосвят и Ясна Поляна. 3 са случаите на шофьори задържани за употреба на кокаин и метаамфетамини в Поморие...

публикувано на 28.08.24 в 10:32

Айтозлия е в болница след взрив на газова бутилка

54-годишен айтозлия пострада след взрив на  газовата бутилка, докато използвал газовите котлони. Мъжът е с близо 50% изгаряния. Той  е транспортиран със специализиран превоз в клиниката по изгаряния във Варна с опасност за живота.  Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Айтос.

публикувано на 28.08.24 в 09:30

Окръжна прокуратура-Бургас ръководи разследването на катастрофата с микробус мигранти

Окръжна прокуратура-Бургас ръководи досъдебно производство, образувано за пътнотранспортно произшествие с микробус, при което е загинал водачът му - 19-годишен мъж от град Бяла Слатина. В  превозното средство освен загиналият са се движили 15 чужди граждани, за които има данни, че са влезли на българска територия в нарушение на закона...

публикувано на 27.08.24 в 17:33