Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 30 милиона лева е бюджетът на Община Горна Оряховица за тази година

Населените места в община Горна Оряховица през тази година ще имат видеонаблюдение

Горна Оряховица
Снимка: Фейсбук

Населените места в община Горна Оряховица през тази година ще имат видеонаблюдение. Мерките за повишаване на сигурността са част от капиталовата програма на железничарската община, в която са заложени общо 40 обекта.

За тази година са предвидени ремонти на три училища и три пенсионерски клуба, както и на младежките домове в Горна Оряховица и Долна Оряховица. В инвестиционната програма е включено изграждането на трето кръгово кръстовище в града, което ще бъде до Районния съд.

Продължава санирането на 11 жилищни сгради. До сега няма проблеми с блоковете, на които беше направено енергийно обновяване.

И през тази година 45 семейства с минимални доходи ще получават безплатна топла храна.

Близо 30 милиона лева е тазгодишният бюджет на втората по големина община във Великотърновска област. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44