Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов представи приоритетите на българското европредседателство пред групата на ЕНП

Снимка: europarl.europa.eu

Министър-председателят Бойко Борисов представи пред групата на Европейската народна партия в Европейския парламент приоритетите на българското европредседателство. 
Членовете на парламентарната група поздравиха премиера за фокуса върху Западните Балкани и за действията, предприети лично от Борисов и от правителството в София за стимулиране на диалога между държавите. Според техните коментари, сигурността в този регион ще допринесе за сигурността и просперитета на целия континент. Премиерът Борисов благодари за подкрепата, която страната ни е срещнала от ЕНП и от институциите на ЕС при подготовката си за председателството, както и за даденото й доверие в първите дни след като пое председателството. 
Пред БНР евродепутатът Емил Радев от групата на ЕНП посочи кои са тежките теми, по които предстои страната ни да търси консенсус:
Трябва да решаваме такива важни проблеми като функциониране на Еврпейската прокуратура - един орган, на който се възлагат много надежди не само за борба с измамите с евросредства, измамите с ДДС, но и по-късно като започне да функционира, се възлагат надежди, че ще се даде и антотерористичната дейност в Европейската прокуратура. 
Като цяло се гледа с надежда на българското председателство  и ние имаме експертния капацитет да успеем да доведем повечето досиета до успешен край. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44