Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов ще представи пред ЕП приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС

| обновено на 17.01.18 в 08:03
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще представя днес приоритетите на Българското председателство пред Европейския парламент в Страсбург.

Преди заседанието на евродепутатите премиерът Борисов ще разговаря с председателя на Европарламента Антонио Таяни. По време на дебата по българските приоритети в пленарната зала ще присъства и ресорният министър Лиляна Павлова.

Очаква се в изказването  си българският министър-председател да акцентира на европейска перспектива на Западните Балкани, като един от основните приоритети за страната ни.

Във вторник евродепутатите направиха оценка на приключилото Естонско председателство, а премиерът на Естония Юрий Ратас изрази надежда, че по време на Българското председателство ще бъде даден нов тласък на политиката на разширяване на Евросъюза.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44