Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвид Макалистър: Меркел и Борисов ще обсъждат ключовите послания на Българското председателство

Снимка: БГНЕС

Ключовите послания на Българското председателство, развитието на Западните Балкани и Турция, миграционната политика и сигурността по границите ще бъдат част от въпросите, които ще се обсъждат на срещата на германския канцлер Ангела Меркел с премиера Бойко Борисов в събота в София. Това каза за БНР председателят на външната комисия в Европарламента Дейвид Макалистър от групата на Европейската народна партия, бивш премиер на Долна Саксония и член на Християндемократическия съюз.

Радвам се, че канцлерът Меркел идва в София в събота. Това е и знак за германо-българското приятелство и персонална подкрепа на бундесканцлера за нейния приятел Бойко Борисов. Госпожа Меркел идва в София в събота, а един ден по късно, в неделя, ще имаме яснота дали ще се стигне до конкретни преговори между ХДС-ХСС и социалдемократите, защото тогава те ще имат партийно заседание в Бон. Надявам се, че ще можем да започнем коалиционни преговори със социалдемократите. Надявам се, че делегатите ще подкрепят курса на лидера им Мартин Шулц и така най-късно до Великден, Германия да има ново правителство.

Вчера премиерът Бойко Борисов представи в Европарламента приоритетите на председателството ни. Също вчера стана ясно, че германският канцлер Ангела Меркел ще посети страната ни в събота, 20 януари. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44