Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Френският президент Еманюел Макрон отхвърли идеята за специални условия за лондонското Сити в споразумението за Брекзит, пише Гардиън в коментар за вчерашната среща между Макрон и британския премиер Тереза Мей.

Посланието на Макрон гласеше, че Великобритания няма да получи пълен достъп до европейските пазари, включително финансовите, ако не прави вноски в бюджета на ЕС и не приеме всичките му правила, смята изданието.

Друго челно заглавие на Гардиън, са твърденията, че ООН позволява и игнорира сексуални посегателства в своите офиси по целия свят. Десетки служители на международната организация описват пред вестника "култура на мълчание" в работната среда по отношение на посегателствата. Преди няколко месеца "Политико" описа подобни проблеми в администрацията на Европейския парламент, където сексуално насилие е било прикривано.

Преговорите между Атина и Скопие относно името на Република Македония е основна тема за гръцките издания.

В. Катимерини, позовавайки се на македонски медии, извежда петте имена, предложени от международния посредник Матю Нимиц: Република Нова Македония, Република Северна Македония, Република Горна Македония, Република Вардарска Македония и Република Македония - Скопие.

Изолационизъм, засилване на репресиите, продължение на сегашната "епоха на Путин". Това  очаква Русия след президентските избори през март, пише Ведомости, като се позовава на експерти, участвали в социално-икономически форум в Москва.

Според тях е възможно приемане на нова конституция или "разработване на нови правила, които ще позволят на днешния държавен глава да остане на кормилото възможно най-дълго". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44