Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Лесичери и Стамболово искат бариери на жп прелез, където влак блъсна лек автомобил

Снимка: БГНЕС

Жителите на павликенските села Лесичери и Стамболово настояват Национална компания „Железопътна инфраструктура” да постави бариери на жп прелеза, където преди две седмици влак блъсна лек автомобил и при инцидента загина 39-годишен мъж. 

Железопътният прелез при Лесичери е само със светлинна и звукова сигнализация. По искане на местните жители бариера беше поставена през 2014 година, но година по-късно тя беше премахната, посочи кметът на Лесичери Димитър Митрев

Наличието на една бариера е допълнителен сигнал за по-невнимателните водачи. Светлинната сигнализация не е много видима, а звуковият сигнал не винаги се чува от всички шофьори. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44