Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великотърновски съд даде условна присъда за убийство

Тригодишна условна присъда постанови Великотърновският окръжен съд за футболен фен за убийство.

На 5 януари миналата година, след сбирка на футболен фен-клуб, 21-годишният студент Любомир Дерменджиев отишъл с приятели да хвърлят пиратки и сплашват обитателите на двата общински блока във великотърновския квартал „Зона В“. Там те срещнали мъж, който разхождал кучето си. 48-годишният Христомир Владимиров направил забележка и получил удар с юмрук в главата. Пострадалият е откаран в болница с тежка черепно-мозъчна травма, изпаднал в кома и починал след 20 дни.

Делото беше гледано по съкратената процедура. Пред съда футболният фен призна вината си, а магистратите приеха, че престъплението е извършено по непредпазливост. Осъденият трябва да плати 100 000 лева кръвнина на майката на починалия. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44