Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абас ще се срещне с външните министри на ЕС

Снимка: БГНЕС

Върховният външнополитически представител на Евросъюза Федерика Могерини и първите дипломати на 28-те страни ще се срещнат днес на неформален обяд с палестинския президент Махмуд Абас на заседанието на Съвета "Външни работи" в Брюксел. Във форума участва и българският министър на външните работи Екатерина Захариева. Ще бъде обсъдено последното развитие по Близкоизточния мирен процес.

Заседанието ще започне с работна закуска с президента на Европейската инвестиционна банка, основната тема на която ще бъде създаването на Банка за развитие.

Съветът ще направи преглед на актуалната ситуация в Либия, включително в контекста на проведената през декември тристранна среща ЕС - ООН - Африкански съюз, чиято цел беше да се потърси решение на мигрантския поток.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44