Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турският вицепремиер: Операцията в Африн ще има минимално отражение върху икономиката на страната

Мехмет Шимшек
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският министър на икономиката Мехмет Шимшек призова инвеститорите към спокойствие. По думите му операцията в Африн няма да трае дълго и ще намали терористични риск в Турция.

11 са овладените от Свободната сирийска армия села в област Африн, по последните данни. Близо 200 цели са били поразени от турската бойна авиация.

Вчера от сирийска територия с общо 15 снаряда бяха обстреляни турските градове Рейханлъ и Килис. Броят на ранените нарасна до 46 души, четирима от тях са в тежко състояние, един сириец загуби живота си. Сред ранените също има сирийци. По-късно турски самолети унищожиха двете установки, от които са били изстреляни снарядите.

Над 70 разследвания за терористична пропаганда започна прокуратурата в Турция, 24 души бяха задържани. Сред арестуваните са четирима депутати от Демократичната партия на народите от Ван и един народен представител от Тунджели.

Силите за народна защита съобщиха, че са унищожили 5 турски танка, като публикуваха и видеозапис от поразяването с ракета на една от машините. Според кюрдските източници са били убити 10 души от Свободната сирийска армия, 20 са ранени. Четирима турски войници са загинали, съобщава се и за ранени. От турските медии не постъпва подобна информация.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44