Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на гражданин на Беларус за хулиганство

Районната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение и задържа за 72 часа гражданин на Република Беларус за причиняване на средна телесна повреда на полицай и за хулиганство.

42-годишен полицай е в неврохирургията на Великотърновската болница със сътресение на мозъка, след като беларуски тираджия го ударил с щанга по главата при проверка.

В неделя на Прохода на републиката руски камион се ударил в мантинелата в района на село Мишеморхов хан. Водачът бил във видимо нетрезво състояние, държал се грубо и цинично с пътния патрул и нанесъл средна телесна повреда на единия от униформените. Единият полицай загубил съзнание. Няма опасност за живота му, казаха медиците.

Беларуският гражданин е отказал проверка за алкохол и кръвна проба. Повдигнато му е обвинение, за което законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44