Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демократи и републиканци в САЩ са пред временна сделка за федералния бюджет

Автор:
Сенат САЩ Вашингтон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тридневната финансова парализа на федералните агенции в Съединените щати е към края си, предаде Ройтерс.

„След няколко дискусии, предложения и контрапредложения стигнахме до споразумение“, обяви лидерът на сенаторите демократи Чък Шумър и уточни, че демократите ще подкрепят временно удължаване - до 8 февруари, на бюджетните преводи към правителството.

Лидерът на републиканското мнозинство Мич Макконъл се е ангажирал дотогава да бъде намерено решение по искането на демократите президентът Доналд Тръмп да се откаже да депортира близо 700 000 нелегални имигранти, влезли в страната, когато са били деца.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44