Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ниско остава доверието на европейските потребители към онлайн пазарите извън ЕС

Снимка: Архив

Европейските потребители срещат значителни трудности при онлайн пазаруване извън ЕС. Това сочи проучване на Европейската асоциация на потребителите. Потребителското доверие към този пазар остава значително ниско на фона на данните,че продажбите на глобалната търговия се очаква да достигнат 4 трилиона долара през 2020 г, спрямо 1,6 трилиона долара през 2016 г. Това коментира пред "Хоризонт" изпълнителният директор на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.
Липсва механизъм, по който потребителите да могат да търсят някакви свои права. Това е едно по-скоро искане или апел към европейските институции да подемат инициатива и да разработят механизми, но на междудържавно равнище - да кажем, ако има много търговия с американски сайтове, защо да не се създаде един механизъм за извънсъдебно решаване на спорове, по споразумение със САЩ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44