Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нено Димов: Ще работя в рамките на постигнатия политически консенсус за борба срещу климатичните промени

Нено Димов
Снимка: БГНЕС


Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че ще работи в рамките на постигнатия през 2015 година политически консенсус сред страните-членки на ЕС за борба срещу климатичните промени. Димов каза това пред Комисията по околна среда в Европейския парламент при представянето на приоритетите на българското председателство в областта на екологията:

Не е маловажно, когато се постигне политически консенсус. Науката не борави с термин "консенсус", докато политиката борави и при политиката консенсусът е ключов инструмент за постигане на определени цели. По време на българското председателство ние ще работим в рамките на политическия консенсус, който е постигнат и между 28-те държави-членки и в Европейската комисия, и в Европейския парламент.

Министър Димов отказа да отговори на въпроси за втори кабинков лифт в Банско с мотива, че този въпрос не е свързан с българското председателство.



 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44