Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловените за взрива на банкомат в Сапарева баня остават в ареста

На заловените преди няколко дни в Перник Красимир Йорданов и Кирил Микев, издирвани за взрива на банкомата в Сапарева баня през ноември м.г. е наложена постоянна мярка "задържане под стража". 

Двамата успяха да се измъкнат при полицейската операция в района на село Боснек през ноември миналата година. В момента са в ареста на Следствената служба в Кюстендил.

На 9 ноември м.г. около 3 часа през нощта беше взривен банкомат в центъра на Сапарева баня. Бяха открадната окол 32 хиляди лева. Часове по-късно беше задържан единият от извършителите - помагач в групата, Господин Динев, управител на заведение в Перник. При акцията за издирване на бегълците бяха използвани дронове и термокамери.

Законът предвижда от 3 до 15 години за това престъпление, ако вината им бъде доказана. Четвъртият от групата - Тодор Богданов, продължава да се издирва




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44