Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИОСВ във Варна ще обсъжда инвестиционното предложение за добив на природен газ от находище "Спасово"

Снимка: БГНЕС

Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна ще проведе закрито заседание във връзка с доклада за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение за проучвания и добив на природен газ от находище „Спасово“, община Генерал Тошево. 

На 17 декември миналата година над 96 процента от местното население гласува в референдум срещу добива на природни подземни богатства в  региона. По време на заседанието ще се проведе и протест пред сградата на екоинспекцията във Варна.


В закритото заседание участие ще вземат и трима представители на неправителствени организации – Андрей Ковачев, Петко Цветков и Димитър Георгиев. Председателят на Инициативния комитет срещу добива на газ в Тошевско Атанас Атанасов заяви, че са в стачна готовност, ако решението не е в тяхна полза.

Ще изчакаме комисията да си свърши работата и ще искаме от директора на Регионалната инспекция да ни уведоми за крайното решение. Ако бъде отрицателно за нас, положително за инвеститора, тогава обявяваме стачни действия. Съвместно с Националната асоциация на зърнопроизводителите отхвърляне на инвестиционното намерение на "Росгеоком" и отказ за предоставяне на концесия. Това е единственото решение, което ние бихме приели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44