Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души загинаха при дерайлиране на влак край Милано

| обновено на 25.01.18 в 15:09
4
Спасители вадят хора от дерайлирали вагони.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Влак дерайлира в покрайнините на италианския град Милано. Загиналите до момента са трима. Жертвите са жени, две от които са вече идентифицирани. В тежко състояние остават петима от тежко пострадалите пътници, а с по-леки травми са над 100 души.  Няма информация за пострадали българи или други чужденци. 

Регионална влакова композиция „Тренорд” на област Ломбардия, движеща се от Кремона за Милано, излезе от релсите в Седжано ди Пиолтело край Милано. Влакът е от тези, превозващи всяка сутрин работници и служители в Милано, които са винаги пълни. Централните два вагона излезли от релсите, след като предните с локомотива преминали през стрелочния възел. Композицията от общо 5 вагона се е усукала, на места се е смачкала и спасителните дейности в тези участъци се оказаха сложни.

Тежко ранените, сред които особено сериозно е състоянието на 21-годишна жена, са откарани с хеликоптери в различни болници в Милано и околността. Оцелял младеж разказа, че преди Пиолтело влакът започнал да трепери в продължение на около 3-4 минути.

След оглед на специалисти и на квестора на Милано Марчело Кардона, се предполага, че катастрофата се дължи на техническа неизправност по трасето или на ходовата част на вагон. В спасителните дейности участват специализирани екипи на пожарникарите и силите на реда, както и 120 души медицински персонал. Движението на влаковете между Милано и Бреша временно е преустановено.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44