Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За пръв път от 40 години във Велико Търново ще бъде построена нова детска градина

Общинският съвет гласува бюджета на старопрестолния град в размер на 76 милиона и 403 хиляди лева

Велико Търново
Снимка: Сияна Спиридонова

32 милиона лева ще инвестира тази година в ремонти Община Велико Търново. За пръв път от 40 години ще бъде построена нова детска градина за 120 деца. 


Общинският съвет гласува бюджета на Велико Търново в размер на 76 милиона 403 хиляди лева. За разходи по европроекти се планира поемане на нов дълг за близо 4 милиона лева. Запазва се размерът на местните данъци и такси. 

Кметът Даниел Панов коментира: Имаме един оптимален за старата столица бюджет, който оптимизира разходите и най-важното - залага изцяло на реалистични приходи.

Против бюджета гласуваха общинските съветници от БСП. Председателят на групата Петко Тюфекчиев заяви: С този бюджет нищо не решаваме. Местните приходи намаляват. Просто запълваме дупки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44