Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мебелна фабрика в Пазарджик гори производствени отпадъци в непосредствена близост до жилищни сгради

На собственика на мебелната фабрика е съставен акт, като глобата е между 10 хил. и 50 хиляди лева

Снимка: архив / Снимка: БГНЕС

Фабрика за производство на мебели в Пазарджик гори производствени отпадъци в непосредствена близост до жилищни сгради. Това са установили от регионалната екоинспекция в града. Сигналът е подаден от жители, които се оплакали от всекидневно обгазяване на района.

Сигналът от жителите на ул. Хеброс“ в Пазарджик е подаден преди ден. Според тях обгазяването става основно през нощта и рано сутрин. При направената бърза проверка екоекспертите са установили, че във фабриката се изгарят отпадъци с примеси на лепила и бои, при което се отделя тъмен и лютив дим. 

От регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите съобщиха, че в продължение на година, на собственика са налагани санкции за замърсяване на въздуха, но за първи път са установили какъв е точният източник на замърсяването. На собственика на мебелната фабрика за първи път е съставен акт, като глобата е между 10 хиляди и 50 хиляди лева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44