Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят за възпоменание на жертвите от Холокоста ще бъде отбелязан в МВнР със специална програма

Снимка: БГНЕС

Международният ден за възпоменание на жертвите от Холокоста ще бъде отбелязан в Министерството на външните работи със специална програма, която ще бъде открита от вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева.

Ще бъде представена изложбата "Отвъд дълга", проект на Световния център за възпоменание на жертвите от Холокоста "Яд Вашен" и подготвена за показване в България от посолството на Израел. Експозицията разказва за делото на 36 дипломати от 21 държави, спасили стотици евреи от депортация в лагерите на смъртта. 

Специално участие в програмата ще има посланикът на САЩ в София Ерик Рубин, който ще обяви имената на спечелилите стипендии и "Благодарност към Скандинавия" на Българо-американската образователна комисия "Фулбрайт".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44