Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Македонските издания обръщат внимание на срещата на премиера на страната Зоран Заев с българския му колега Бойко Борисов на Световния икономически форум в Давос.

Вестник "Вечер" пише, че Борисов е поздравил в Давос волята на Заев за евроатлантическата интеграция на страната му, като го е окуражил да продължи преговорите с Гърция за намиране на окончателно решение за спора с името.

Западните издания обръщат внимание на визитата в Давос на американския президент Доналд Тръмп. Според "Ню Йорк Таймс“ Тръмп е пристигнал в Давос като "лидерът, който поставя под въпрос самия международен ред, който форумът представлява“, но година след началото на мандата му много от членовете на политическия и бизнес елит са въодушевени от икономическото развитие и намаляването на данъците и регулациите, въведено от него. Всичко, което беше нужно на Тръмп, за да влезе в клуба на корпоративните елити, е намаляването на данъците за тях с 1,5 трилиона долара, пише "Уошингтън поуст“.

Британският министърът на отбраната Гавин Уилямсън, алармира в интервю за "Дейли Телеграф", че евентуална руска кибератака върху инфраструктурата на Обединеното кралство може да доведе до хиляди жертви. Режимът на Владимир Путин е готов на действия, "които друга нация би сметнала за неприемливи", смята Уилямсън. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44