Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган: Турската военна операция в Африн е насочена само срещу терористите

Тя няма за цел да окупира областта, уточни турският президент

Реджеп Ердоган
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турската военна операция в Африн е насочена само срещу терористите и няма за цел да окупира областта. Това увери турският президент Реджеп Ердоган в Анкара.

Турският държавен глава отново заяви, че операцията ще продължи до премахването на последния терорист и докато не е сигурно, че Сирия отново принадлежи на истинските си собственици. Терористите ще бъдат прочистени и от района от град Манбидж до иракската граница, както Турция е обещала, заяви Ердоган.

По думите на турския лидер 343 терористи са били обезвредени от началото на операцията. Той допълни, че продължава разрушаването на прокопаните от кюрдските сили тунели и окопи в района на Африн.

Освен с участието на командоси от специалните армейски части, настъплението се поддържа и от хеликоптери „Атак“ и дронове - турско производство.

Междувременно говорителят на турския президент, Ибрахим Калън, подчерта, че Анкара няма да приеме изграждането на протодържавни образувания, а външният министър Мевлют Чавушоглу отново призова за спиране на оказваната подкрепа на Силите за народна защита.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44