Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Свищов пое управлението на общинската болница, след като нейният управител подаде оставка

Снимка: БГНЕС

Кметът на Свищов Генчо Генчев пое управлението на общинската болница в града, след като нейният управител д-р Венцислав Михов подаде оставка. Лечебното заведение е в патова ситуация, но няма опасност да затвори врати, увери кметът. Свищовската болница дължи близо 1 милион лева на банка и доставчици

Болничният управител д-р Венцислав Михов подаде оставка, мотивирайки се с липсата на подкрепа от Община Свищов за оптимизиране на дейността и за осъществяване на предприетите мерки от ръководството на болницата за нейното стабилизиране.
Преча им с това, че искам да работят по нормативните документи, да си уважават пациентите, да не ги прогонват. Лоша е системата сега, в която сме изпаднали, но те не искат да я променяме. 

Лечебното заведение не е пред фалит, но трябва спешна държавна помощ за състоянието на колапс, в което сме изпаднали, коментира кметът на Свищов Генчо Генчев. 
Лекарите продължават своята работа и няма никаква опасност към този момент лечебното заведение да затвори врати.

До 90 дни трябва да се проведе конкурс за нов болничен управител.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44