Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ увеличиха финансовия натиск върху Москва заради Крим

Автор:
Снимка: уикипедия

Още 21 руснаци и 9 руски енергийни и промишлени компании бяха прибавени към черния списък на министерство на финансите на Съединените щати, съобщи Ройтерс. „С тази стъпка целим да поддържаме натиска върху Русия и да подчертаем несъгласието ни с окупацията на Крим“, обясниха от Вашингтон. Сред санкционираните лица е заместник-министърът на енергетиката на Русия Андрей Черезов, отговорен за доставки на газови турбини за полуострова, който се отцепи от Украйна.

Новите санкции са деструктивна стъпка, която влошава отношенията между Вашингтон и Москва, коментира председателят на комисията по външните работи в руската Дума Леонид Слуцки. Пред РИА Новости той се закани, че страната му ще предприеме ответни мерки срещу Съединените щати.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44