Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София ще се проведе форум за "Влиянието на фермите за ценни кожи"

Снимка: http://vantas.ru

В София ще се проведе конференция за "Влиянието на фермите за ценни кожи", на която ще бъдат изложени научни факти,доказващи вредното въздействие на този вид бизнес,забранен вече в много европейски страни.В България има три ферми за норки, най-голямата от тях е до село Маджерито,Старозагорско. Петя Алтимирска от сдружение КАЖИ, Кампании и Активизъм за Животните в Индустрията:

Хората започнаха да се питат дали това е законно, по какъв начин влияе на хората, които живеят в близост, по какъв начин влияе на природата, защото се оказа, че е един много сериозен екологичен проблем, по какъв начин се отразявана самите животни, дали хуманните изисквания са спазени и т.н, каква е причината все повече страни да стигат до решения да забранят функционирането на такива ферми. Вредните влияния тези ферми са много, включително и икономически, защото щетите за овладяване на тези рискове са изключително високи. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44