Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидери на две десни партии: Европредседателството няма да стабилизира държавата

Лидери на две десни партии заявиха, че Българското европредседателство няма да стабилизира държавата. Христо Иванов от "Да, България" и Атанас Атанасов от Демократи за силна България прогнозираха предсрочни парламентарни избори още тази година. Двете партии са част от новата коалиционна формация "Български манифест за Европа". 

Следващите избори в България, които може да бъдат още тази година, ще се превърнат в референдум за българските граждани искат ли централно азиатско управление в орбитата на Кремъл и Анкара, или България да остане в сърцевината на европейския проект, посочи Христо Иванов от "Да, България". По думите му, Българското европредседателство няма да донесе политическа стабилност: 
Борисов няма да получи нито стабилността и стабилизирането, което Европейското председателство трябваше да му даде, нито легитимацията, която очакваше да получи пред българските граждани.

Според лидера на ДСБ Атанас Атанасов управляващите не са успели да дефинират как Европредседателството ще се отрази върху стандарта на живот на българите: 
Прожекторът на Европа върху българския политически живот ще покаже много цепнатини, което, според мен, ще бъде полезно за динамиката на българският политически живот.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44