Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират централния булевард "Цар Освободител" в Кюстендил

Снимка: БГНЕС

Изкърпване по уличната мрежа се извършва през януари в Кюстендил, когато времето позволява. Прилага се технологията "студен асфалт", като се ремонтират най-компрометирани участъци и нетърпими дупки по централния бул."Цар Освободител", който е и най-натоварен, и по една от улиците в квартал "Запад".

Предимствата са, че технологията е трайна, а и не е скъпа, обясни кметът на града Петър Паунов:
Използваме възможността по "Цар Освободител" и улица "Петър Ников" да покрием по-голяма част от опасните участъци, като предимството на тази технология са много, освен че е трайна. И цената е повече от прилична, а на местата, на които сме работили поне до момента, не сме виждали поражения или последствия.

Така се изпреварват пролетните ремонти по уличната мрежа, добави той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44