Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Правителството в Атина ще изчерпи докрай възможностите за постигане на споразумение по спора със Скопие за името на Македония, пише гръцкият вестник "Нафтемборики". Това, според публикацията, е посланието, изпратено от кабинета след срещите на неговия премиер Алексис Ципрас с политическите лидери през уикенда.
В "Прото тема" пише, че всичко това се случва преди започващата днес визита на международния посредник Матю Нимиц по спора за името на Македония. 
В интервю за "Катимерини" Матю Нимиц уверява, че е налице динамика за постигане на споразумение по спора със Скопие. 
Вчерашните опозиционни протести в Русия са сред основните теми за местните издания. Демонстрациите с призив за бойкот на президентския вот през март няма да се отразят на резултата от него, но ще променят политическата ситуация в Русия, коментира  "Ведомости".
Организаторът Алексей Навални е създал нова политическа сцена, която ще може да бъде използвана от други противници на президента Владимир Путин, допълва в свой анализ "Ведомости". 
"Комерсант", "Медуза" и "Московский комсомолец" цитират лозунги от демонстрациите, събрали хиляди в руската столица - "Ще ида на избори, когато има избор", "Долу Царя", "Който не скача е Путин" и други. 
Важна тема за американските издания е турската военна операция в Северна Сирия. Според "Вашингтон пост" сблъсъкът между съюзници на САЩ показва, че президентът Доналд Тръмп няма политическата воля и влиянието да реши сирийската криза. В анализа се твърди, че бездействието на САЩ е предателство към кюрдите, които се бориха срещу "Ислямска държава" и сега са нападнати от Анкара.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44