Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторият човек във ФБР се е оттеглил от поста си

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заместник-директорът на Федералното бюро за разследване Андрю Маккейб се е оттеглил от поста си след като беше обвиняван многократно от президента Доналд Тръмп в политическа пристрастност.

Маккейб оглави Бюрото закратко, след като Тръмп уволни шефа му Джеймс Коми. Тогава именно върху Маккейб се съсредоточиха нападките от Републиканската партия заради разследването за руско вмешателство в президентските избори от 2016 година. Миналия декември Тръмп лично отправи нападки към заместник-директора на ФБР, защото съпругата на Маккейб се кандидатира за сенатор с политическата и финансовата подкрепа на демократите.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс отрече президентът да има каквато и да е роля в отстраняването на поредния висш служител от ФБР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44