Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Туск призова преизбрания президент на Чехия към конструктивност

Автор:
Снимка: БГНЕС
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова президента на Чехия Милош Земан да играе конструктивна роля в рамките на Евросъюза, предаде Ройтерс. Земан спечели втори мандат на поста на балотаж в петък и събота, като предизборната му кампания му беше критична към съюза.

Междувременно милиардерът Андрей Бабиш, на когото Земан възложи за втори път да състави правителство, обяви в серия от интервюта днес, че ще разчита на социалдемократите и комунистите да го подкрепят този път в парламента. Бабиш обещава да не се поддава на настояванията на чешките евроскептици за свикване на референдум за излизане от Европейския съюз.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44