Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петер Амон нарече „трагедия“ решението на Обединеното кралство да напусне ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петер Амон нарече „трагедия“ решението на Обединеното кралство да напусне ЕС и предупреди британците да не хранят празни илюзии в преговорите за Брекзит. Амон, който се оттегля от дипломацията след като бе посланик на Германия в Париж, Вашингтон и Лондон допълни, че по всяка вероятност Великобритания ще загуби международното си влияние в резултат на Брекзит.

Освен това Амон смята, че високите нива на миграция към Великобритания от Европа, един от ключовите фактори при гласуването за Брекзит, вече са в историята, заради по-високия икономически растеж в ЕС.

Германският дипломат отбеляза, че Великобритания има пълно право да се гордее с историята си, но някои привърженици на Брекзит са мотивирани от чувството за национална идентичност, изградено около тезата, че Великобритания е била сама във Втората световна война. Отбелязвайки факта, че кината са пълни с филми като „Най-мрачният час“ и „Дюнкерк“ Амон казва: „Историята винаги е пълна с неясноти, с възходи и падения, но ако се фокусирате само върху това как Великобритания е била сама срещу Германия това просто е един хубав разказ, който обаче не решава днешните проблеми“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44