Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата повдигна обвинение срещу чичото на детето, убито от питбул в село Мокрище

| обновено на 30.01.18 в 19:09
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение срещу чичото на тригодишното момченце, което беше убито от питбул. Обвинението е за недостатъчен контрол върху кучето. 

Разследващите разполагат с безспорни доказателства, че 35-годишният Димитър е собственик на питбула. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до пет години затвор и глоба от десет хиляди лева. Мярката на мъжа беше удължена на 72 часа. Прокуратурата ще настоява да мъ бъде наложен постоянен арест, обясни прокурор Пламен Пантев
Прокуратурата смята, че е налице опасност лицето да извърши престъпление и да се укрие. 

За отглеждането на Тошко се е грижела баба му, а детето ежедневно е било изоставяно без надзор. В деня на инцидента, то е посетило леля си. Близките на детето твърдят, че никой няма вина за трагедията. 
Според директора на областната дирекция по безопасност на храните Петко Митев, кучето е нерегистрирано и е опасно, както и е представлявало здравен риск и преди тази трагедия с детето. 

Прокуратурата отношение към кучето няма - има си служби към общината, която ще прецени, както и си има наредба, според която агресивни животни подлежат на ефтаназия
, отговори прокурорът, както и уточни, че предстои назначаването на нови експертизи по случая, които ще внесат допълнителна яснота в каква насока да се провежда разследването.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Прокуратурата иска удължаване на мярката за неотклонение на един от задържаните заради разкъсаното от куче дете

Все още няма повдигнато обвинение срещу задържаните след трагичния инцидент  в село Мокрище , при който тригодишно дете бе нахапано смъртоносно от питбул.  Прокуратурата в Пазарджик ще поиска удължаване на мярката за неотклонение на един от..

обновено на 30.01.18 в 15:28
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44