Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив и във Велико Търново ще бъдат отбелязани 164 години от рождението на Стамболов

Снимка: БГНЕС

С военен ритуал и поклонение във Велико Търново ще бъде отбелязана 164-тата годишнина от рождението на Стефан Стамболов. 


Военен ритуал от 11 часа ще постави началото на общоградското поклонение в родното място на Стефан Стамболов. Пред паметника на бележития държавник и общественик на Самоводската чаршия ученици от Старопрестолната гимназия по икономика ще представят литературно-музикалната композиция „Всичко е добро, което е добро за България!“. Слово ще произнесе историкът от Великотърновския университет проф. Пламен Павлов, а богослов ще отправи свещеник Давид Йовчев, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на признателност.

В Пловдив също ще бъде отбелязана 164-тата годишнина от рождението на Стефан Стамболов на едноименния площад пред сградата на общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44