Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сирия, Северна Корея и Западните Балкани - във фокуса на "Гимних“

Джема Грозданова
Снимка: БГНЕС

Западните Балкани, Сирия и Северна Корея ще бъдат във фокуса на предстоящия Неформален съвет на министрите на външните работи "Гимних“, който ще се проведе на 15 и 16 февруари в София. Той ще бъде ръководен от Върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини.

Темата беше и основният повод днес външният министър Екатерина Захариева да бъде изслушана в парламентарната комисия по външна политика, съобщи председателят ѝ Джема Грозданова:

Могерини на същия ден следобед, след като свърши "Гимних", ще дойде и ще отчете пред всички депутати от всички национални парламенти на държавите-членки, както и на държавите от Западните Балкани и три страни от Източното партньорство, темите и резултатите, които е постигнал Съветът.

За "Хоризонт" Джема Грозданова коментира новината за оставката на началника на Националната служба "Охрана" Ангел Антонов и за това, че ще бъде назначен за генерален консул в Санкт Петербург:

Днес разбрах, че е напуснал НСО. Смяна на позиции от една тема в друга – това са политически решения. Аз няма как да ги коментирам. Няма как да преценя, защото не съм виждала биографията на Ангел Антонов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44