Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 надзиратели в Плевен и Белене се включиха в протеста на служителите в затворите

Снимка: БГНЕС

В протеста на служителите в затворите се включиха над 100 надзиратели и служители на съдебната охрана в Плевен и Белене. Те протестираха пред Съдебната палата в областния град.

Протестиращите определиха като дискриминационно отношението на Министерството на правосъдието към двете дирекции - "Охрана” и дирекция ”Изпълнения на наказанията”. Валентин Колачев и Ангел Йорданов заявиха:

Чувствам се несигурен дали нашите искания ще се вземат на сериозно и дали ще ни се обърние внимание. Готови сме на крайни мерки – да отидем в София, да се съберем всички и да се чуят нашите искания.

Постоянно има нови европейски и национални изисквания на често написани директиви от хора, които не знаят какво е затвор и какво е арест. Госпожо Цачева, благодарим Ви предварително, че ще намерите решение и на нашия проблем.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44