Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джема Грозданова: България не изостава от Румъния в постигането на европейските стандарти в правосъдието

Джема Грозданова
Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова отхвърли твърденията, че България изостава от Румъния в постигането на европейските стандарти в правосъдието. Подобен извод е направен в цитирано от български медии проучване по поръчка на Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент. Грозданова не очаква Румъния скоро да покрие изискванията:

При тази политическа ситуация, в която е Румъния, не може да стане. България има своя шанс да си свърши работата и да видим дали този Закон срещу корупцията ще бъде прилаган добре и дали ще заработи.

Намерението за обвързването на европейските фондове с върховенството на закона не е проблем за България, заяви още пред "Хоризонт" председателят на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44