Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две трети от парите по ОП "Региони в растеж" са договорени и се усвояват

Деница Николова
Снимка: БГНЕС

Две трети от парите по Оперативната програма "Региони в растеж", които са над 3 млрд. лева, са договорени и се усвояват. Това обяви на българо-македонска среща в Кюстендил заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова:

Към настоящия момент сме реализирали плащания в размер на 27% от договорените средства, а следващата седмица ще одобрим възможностите за кандидатстване на малките общинни в сферата на енергийната ефективност за публични и многофамилни жилищни сгради. И в допълнение на това е схемата, която предстои да обявим, отново свързана с подкрепа на туризма и културно историческото наследство, съобщи Николова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44